Bread Wi' Bianca Taken Out. - Ooh Baby Baby

Älska jobbet och jobba inte en dag i ditt liv

I dag   hörde jag talas om ett yrke som jag aldrig hört talas om förut. Arborist. En arborist är en trädvårdsspecialist - typ som en läkare fast för träd! Det är arboristen som tar hand om våra träd i alla städer och radhus områden, parker och andra bebyggda platser i våra samhällen.

Dom är alltså inte trädgårdsmästare som ser till att allt ser fint och trevligt ut utan dom är där för att kolla till träden och se till att dom mår bra och att dom är säkra och kan leva så länge som dom kan. Dom är verkligen läkare fast för träd. Såklart så ser dom till att dom ser fina också, så man skulle kunna säga att dom är läkare och också typ hudterapeuter eller plastik kirurger - fast för alla träd i samhället. Är det inte fantastiskt att det finns någon som till och med tar hand om växtriket? Det gör att jag får lite mer hopp för mänskligheten och det är något man minst sagt behöver i denna turbulenta världen. 

Det känns ju dock ganska så deprimerande att tänka på att det finns sånna roliga och annorlunda jobb när jag själv sitter instängd på ett kontor hela dagarna haha! Men jag antar att man inte kan få allt här i världen! Det sägs att man inte jobbar en dag i sitt liv om man älskar det man gör, och jag hatar det uttrycket men jag antar att det också kan vara sant till viss del! Och jag tror att aborister är sånna som känner att dom inte jobbar en dag i sitt liv, för jag tror verkligen att det är ett super roligt jobb och det är ju bara passionerade människor som väljer att bli det! Jag önskar att jag var carina berg och kunde testa på alla jobb!